Më datë 18 nëntor 2017, Qendra ACEG ndërmori takimin e parë koordinues dhe planifikues të Grupit Lokal Të Punës për ndërgjegjësimin e komunitetit mbi mbetjet urbanenë, mbajtur në fshatin Miras, të Njësisë Administrative Miras, Bashkia Devoll Bashkia Devoll. Ky aktivitet u mbajt në kuadër të projektit “Ndërtimi i një ure
Më 26 tetor 2017, në ambientet e Bashkisë Devoll të qytetit Bilisht, Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore ACEG në bashkëpunim me Bashkinë Devoll, mbajti takimin e parë prezantues të projektit “ Ndërtimi i një ure bashkëpunimi mes bashkisë, shoqërisë civile dhe qytetarëve për menaxhimin e mbetjeve në Bashkinë Devoll”. Projekti
Gjatë muajit korrik 2017, opinioni është përballur me dy raste flagrante të ndotjes së ujërave (Tushemisht dhe Ksamil) nga kompanitë e trajtimit të ujërave të ndotura. Referuar legjislacionit vendas për mbrojtjen e mjedisit dhe parimeve kryesore të tij siç janë “ndotësi paguan” dhe masave administrative të ndërmarra për të dyja
Parku Kombëtar i Prespës në pjesën shqiptare është mbushur plot me kallamishte. Metodat e bujqësisë të përdorura në kohën e sistemit komunist në vitet 80-të e kanë shkatërruar morfologjinë e liqenit karstik duke ia ndryshuar biodiversitetin dhe duke e kthyer në një kënetë mbushur me kallamishte. Pamje e gjendjes së
Specialiste të Qendrës ACEG kanë nisur një fushatë diagnostikimi gjatë muajit korrik në njësitë administrative të Bashkisë Devoll për të konstatuar nga afër nevojat, problemet e qytetarëve në këtë krahinë të mrekullueshme të Shqipërisë, e cila është shpesh jashtë vëmendjes së kryeqytetit dhe investimeve publike. Në këto 25 vitet e
Ekspozita Expo 2017 me titull ” E ardhmja e energjisë” mbahet këtë radhë në Astana në Kazakistan. 120 shtete dhe 22 organizata ndërkombëtare marrin pjesë me pavijonet e tyre ku po ekspozojnë për 90 ditë nga qershori në shtator inovacionet e fundit në zhvillimin e energjisë së rinovueshme, efiçencës së
Më 28 prill kompania Mabetex organizoi ‘dëgjesën’ e radhës në Divjakë me banorët vendas si detyrim i Vlerësimit Strategjik Mjedisor që ka ndërmarrë në procesin e planifikimit dhe miratimit nga Qeveria Shqiptare. 250-300 banorë vendas, shoqata mjedisore të ardhura nga Tirana, organizata dhe misione të huaja në Shqipëri morën pjesë
Mjedisi si themeli bazë i zhvillimit të qëndrueshëm, paqes dhe sigurisë është në rrezik. Sipas një raporti të UNEP dhe INTERPOL të titulluar “ Rritja e krimit mjedisor: Një kërcënim në ngritje për burimet natyrore, paqen, zhvillimin dhe sigurinë (2017)”, krimi mjedisor është duke u zgjeruar masivisht dhe duke rrezikuar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *