302018Kor
Skautistët Belgë vizitojnë Devolli-n. Rritja e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimi i turizmit në fokus!

Skautistët Belgë vizitojnë Devolli-n. Rritja e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimi i turizmit në fokus!

Përfundon vizita studimore mbi rritjen e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimin e turizmit midis Grupi të Pionier-ve Skautist nga Belgjika dhe Qendrës Shqiptare për Qeverisje Mjedisore ACEG. Në fshatin Zicisht të Bashkisë Devoll u zhvillua një vizitë studimore, data 26-30 korrik 2018 organizuar nga Qendra ACEG në kuadër të projektit “Ndërtimi i…

Read More
82017Gus

Trinomi mes zhvillimit të bujqësisë, mbrojtjes së mjedisit dhe promovimit të turizmit. Mësime nga Liqeni i Prespës së Vogel.

Parku Kombëtar i Prespës në pjesën shqiptare është mbushur plot me kallamishte. Metodat e bujqësisë të përdorura në kohën e sistemit komunist në vitet 80-të e kanë shkatërruar morfologjinë e liqenit karstik duke ia ndryshuar biodiversitetin dhe duke e kthyer në një kënetë mbushur me kallamishte. Ekipi i Qendrës ACEG…

Read More