132022Kor
Iniciativa “Park i Shëndetshëm, Njerëz të Shëndetshëm”. Parku Kombëtar i Prespës një pasuri natyrore, që mund të rikthejë qytetarët te natyra për rritjen e mirëqënies shëndetësore

Iniciativa “Park i Shëndetshëm, Njerëz të Shëndetshëm”. Parku Kombëtar i Prespës një pasuri natyrore, që mund të rikthejë qytetarët te natyra për rritjen e mirëqënies shëndetësore

Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore ( ACEG) në bashkëpunim të ngushtë me Administratën e Zonave të Mbrojtura Korçë nën kujdesin e drejtorit Ilijon Thanas, organizoi webinarin me temë “Park i Shëndetshëm, Njerëz të Shëndetshëm” me qëllim prezantimin e kësaj iniciative pan europiane, synimi kryesor i së cilës është rikthimi i…

Read More
102017Kor
Sfidat mjedisore në Bashkinë Devoll

Sfidat mjedisore në Bashkinë Devoll

Specialiste të Qendrës ACEG kanë nisur një fushatë diagnostikimi gjatë muajit korrik në njësitë administrative të Bashkisë Devoll për të konstatuar nga afër nevojat, problemet e qytetarëve në këtë krahinë të mrekullueshme të Shqipërisë, e cila është shpesh jashtë vëmendjes së kryeqytetit dhe investimeve publike. Në këto 25 vitet e…

Read More
192017Qer
Expo 2017 Astana – “Energjia njerëzore…energjia e së ardhmes”

Expo 2017 Astana – “Energjia njerëzore…energjia e së ardhmes”

Ekspozita Expo 2017 me titull ” E ardhmja e energjisë” mbahet këtë radhë në Astana në Kazakistan. 120 shtete dhe 22 organizata ndërkombëtare marrin pjesë me pavijonet e tyre ku po ekspozojnë për 90 ditë nga qershori në shtator inovacionet e fundit në zhvillimin e energjisë së rinovueshme, efiçencës së…

Read More
262017Maj

“Divjaka Resort” një projekt plot premtime!

Më 28 prill kompania Mabetex organizoi ‘dëgjesën’ e radhës në Divjakë me banorët vendas si detyrim i Vlerësimit Strategjik Mjedisor që ka ndërmarrë në procesin e planifikimit dhe miratimit nga Qeveria Shqiptare. 250-300 banorë vendas, shoqata mjedisore të ardhura nga Tirana, organizata dhe misione të huaja në Shqipëri morën pjesë…

Read More
262017Maj
Rritja e Krimit Mjedisor

Rritja e Krimit Mjedisor

Mjedisi si themeli bazë i zhvillimit të qëndrueshëm, paqes dhe sigurisë është në rrezik. Sipas një raporti të UNEP dhe INTERPOL të titulluar “ Rritja e krimit mjedisor: Një kërcënim në ngritje për burimet natyrore, paqen, zhvillimin dhe sigurinë (2017)”, krimi mjedisor është duke u zgjeruar masivisht dhe duke rrezikuar…

Read More