In the framework of the European Day of Parks, on May 24, 2024, the Albanian Center for Environmental Governance (ACEG) organized the closing meeting of the project “Promoting Sustainable Tourism through Increasing the Capacities of Municipalities and Entrepreneurship in the Prespa Region.”. This project, which has been one of the
Në ambientet e universitetit Fan S. Noli në bashkëpunim me stafin e ADZM Korcë, të ftuar përfaqësues të biznesit Kayak Albania dhe në mbështetjen e Dekanes së Fakultetit Ekonomik, prof. as. dr. Ledina Alolli dhe Pedagoget e Degës së Turizmit dhe Histori Gjeografi, organizuam një leksion të hapur për të
“Healthy Park, Healthy People” starts in the Prespa National Park through the Collaborative Efforts of the ACEG Center, Pustec and Devoll Municipalities and the Park administration (ADZM Korce) Prespa, 3 August 2023 – In an important step towards promoting the well-being of nature and humanity, Prespa National Park is proud
“Park i shëndetshëm, njerëz të shëndetshëm” nis në Parkun Kombëtar të Prespës përmes Përpjekjeve Bashkëpunuese nga Qendra ACEG, Bashkitë Pustec dhe Devoll dhe administrata e Parkut (ADZM Korcë) Prespë, 3 gusht 2023 – Në një hap të rëndësishëm drejt promovimit të mirëqenies së natyrës dhe njerëzimit, Parku Kombëtar i Prespës
Parku Kombëtar i Prespës, një nga parqet natyrore më të mëdha dhe më mbresëlënëse në Shqipëri, është vetëm 45 minuta me makinë larg Korçës. Ndërsa dy liqenet e mrekullueshëm të Prespës së Madhe (Liqeni i Prespës së Madhe) dhe Prespës së Vogël (Liqeni i Prespës së Vogël) kanë mbajtur njëri-tjetrin
Natyra ju bën Këtu do të gjeni disa nga përfitimet shëndetësore të daljes në natyrë Më tëzgjuar Vetëm 20 minuta në natyrë përmirëson përqendrimin dhe redukton nevojën për medikamente tek fëmijët. Ecja nëpër natyrë gjithashtu përmirëson funksionin njohës dhe kujtesën. Këto përfitime mund të përmirësojnë shumë performancën në shkollë. Të
Parqet Natyrore
E keni menduar ndonjëherë se falë parqeve kombëtare dhe zonave të mbrojtura mund të kurseni para? Nëse vizitoni zonat e mbrojtura ose parqet kombëtare të paktën një herë në muaj, produktiviteti juaj në punë mund të rritet deri në 11 %. Gjithashtu, vizitat në vende të gjelbra përmirësojnë shëndetin mendor
Iniciativa “Park i Shëndetshëm, Njerëz të Shëndetshëm”. Parku Kombëtar i Prespës një pasuri natyrore, që mund të rikthejë qytetarët te natyra për rritjen e mirëqënies shëndetësore
Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore ( ACEG) në bashkëpunim të ngushtë me Administratën e Zonave të Mbrojtura Korçë nën kujdesin e drejtorit Ilijon Thanas, organizoi webinarin me temë “Park i Shëndetshëm, Njerëz të Shëndetshëm” me qëllim prezantimin e kësaj iniciative pan europiane, synimi kryesor i së cilës është rikthimi i

Njoftim

Në kuadër të dinamikave të reja të punës me projekte, si dhe te angazhimit tonë për afruar të rinjtë në nisma të punës për: mjedisin, zhvillimit rural, turizmit më bazë natyrën, Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore fton të rinjtë e interesuar të bëhen pjesë e ekipit tonë në kordinim projektesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *