42023Gus

Press item “Healthy Park, Healthy People” starts in the Prespa National Park through the Collaborative Efforts of the ACEG Center, Pustec and Devoll Municipalities and the Park administration (ADZM Korce)

“Healthy Park, Healthy People” starts in the Prespa National Park through the Collaborative Efforts of the ACEG Center, Pustec and Devoll Municipalities and the Park administration (ADZM Korce) Prespa, 3 August 2023 – In an important step towards promoting the well-being of nature and humanity, Prespa National Park is proud…

Read More
42019Shk
Ofertë pune: Konsulent për përgatitjen e një dokumentari

Ofertë pune: Konsulent për përgatitjen e një dokumentari

Termat e Referencës për “Prodhimin e një  video të shkurtër dhe fotografi me rezolucion të lartë për projektin e kundra Ndotjes së Lumit Devoll”. 1. Informacion i përgjithshëm Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore aktualisht është duke zbatuar një Projekt i titulluar “ Projekti për Ndërgjegjësimin kundra ndotjes së Lumit Devoll”,…

Read More
182018Tet
Një “Park Rekreativ” i cili ngriti Urën e Bashkëpunimit me Komunitetin.

Një “Park Rekreativ” i cili ngriti Urën e Bashkëpunimit me Komunitetin.

Përfundoi në datë 18 tetor 2018 angazhimi një vjecar nga Qendra ACEG në bashkëpunim me Bashkinë Devoll në kuadër të projektit” Ndërtimi i një ure bashkëpunimi mes bashkisë, shoqërisë civile dhe komunitetit për menaxhimin e mbetjeve në Bashkinë Devoll”, #BashkiaDevoll Takimi u organizua në ambientet e Njësisë Administrative Miras. Pjesëmarrësit…

Read More
212018Sht

Ec dhe pastro! Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Devoll.

Java që kaloi ishte Java Evropiane e Lëvizshmërisë (16-22 shtator 2018), në çdo qytet në mbarë vendin u organizuan aktivitete të ndryshme për promovimin e transportit të qëndrueshëm dhe alternativat e ndryshme për uljen e ndotjes nga transporti. Pjesë e kësaj lëvizje u bë dhe Qendra ACEG e cila në…

Read More
302018Kor
Skautistët Belgë vizitojnë Devolli-n. Rritja e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimi i turizmit në fokus!

Skautistët Belgë vizitojnë Devolli-n. Rritja e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimi i turizmit në fokus!

Përfundon vizita studimore mbi rritjen e ndërgjegjësimit mjedisor dhe promovimin e turizmit midis Grupi të Pionier-ve Skautist nga Belgjika dhe Qendrës Shqiptare për Qeverisje Mjedisore ACEG. Në fshatin Zicisht të Bashkisë Devoll u zhvillua një vizitë studimore, data 26-30 korrik 2018 organizuar nga Qendra ACEG në kuadër të projektit “Ndërtimi i…

Read More
222018Pri

Dita e Tokës – Ndal ndotjes plastike në Devoll!

Dita e Tokës mobilizon banorët, shoqatat dhe të rinjtë e Devollit për të ndihmuar në ndalimin e ndotjes nga plastika. Ajo që nisi si një protestë për përfshirjen e çështjeve mjedisore në programin e qeverisë së SHBA-ve në vitin 70, së shpejti u kthye në ditën ndërkombëtare të Tokës. Prej…

Read More
152018Jan
Qendra ACEG diskuton me kryetarët e fshatrave të Bashkisë Devoll për menaxhimin e mbetjeve urbane

Qendra ACEG diskuton me kryetarët e fshatrave të Bashkisë Devoll për menaxhimin e mbetjeve urbane

9 – 10 janar 2018: Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore në bashkëpunim me Bashkinë Devoll organizoi katër takime me tematikë “Ndërgjegjësimi Mjedisor për menaxhimin e mbetjeve urbane”, me kryetarët e fshatrave të Njësisë Administrative Miras, Progër, Hoçisht dhe Qendër Bilisht. Në 9 janar, takimet u mbajtën në Njësinë Administrative Progër…

Read More